beats by dre cheap

Read only

Jedan duži period sam Read only bloger. To mi nekako godi jer, iskreno, nikad ni nisam imao nešto posebno da napišem; pretežno su to bile besmislene stvari koje napišem tek onako. Nisam ja previše od tog posla ali, eto, volim da se petljam u sve.
No zato puno pročitam šta drugi pišu i, kao što svi radite, pokušavam da napravim analizu ličnosti koja se krije iza nicka a sebe „otkriva“ kroz pisanje. Naravno, ostavljam mnogo prostora za grešku jer, znam po sebi, koliko ne ličim na ono što ovdje pišem.

Međutim, ako se dobro traži, može se, čak i kod onih koji se trude da prikriju, pronaći par postova koji nisu 'hladni'... nekako, svima dosadi biti skriven. Kroz te postove otkrijem šta kome predstavlja blog; šta ko traži ovdje i na koji način želi da bude viđen. Nerijetko naiđem na nekoga novog i pročitam na desetine postova u rikverc; vidim kako se osoba „razvija“, kako želi nešto postići... blog zbog toga i jeste mjesto gdje možemo biti nešto drugo ali malo ko to umije; posustane se, poklekne se te se, nerijetko, pokaže pravo lice.
Svi će, na kraju, ipak reći da oni nisu to što pišu... da su oni nešto skroz drugo. To je valjda neka unutrašnja želja da se bude mističan i ne suviše otkriven, unikatan... Počevši od mene. Možda sam ja baš ovo što pišem ali iz pomenutih razloga ne dopuštam sebi da to priznam. Ne znam...

Sve u svemu, počeo sam da gubim poentu posta... htio sam reći da volim, iz fragmenata zvanih postovi, sklapati vašu ličnost, nizati dio po dio, otkrivati razloge i naum svakog posta.

Očigledno je, ako ništa, da nisam normalan.

The meaning of life
http://themeaningoflife.blogger.ba
14/07/2016 23:54