beats by dre cheap

Opinion

Zašto ljudima treba ukinuti mišljenja...

Ljudska rasa je rasa sa najvećim rasponom i spektrom intelektualne moći. Kako su, u mnogim životinjskim rasama, sve jedinke 'u par deka' što se tiče inteligencije, kod ljudi to nije takav slučaj. Pa tako imamo one koji nemaju veze s vezom i one koji ostave svoj intelektualni trag u historiji, ili nas pak svakodnevno zadive sa svojim otkrićima, saznanjima, dosjetkama...
A kako znati je li neka osoba vrijedna pažnje u intelektualnom smislu, je li njeno mišljenje takvo da o njemu treba razmisliti?!... to je ponekad teško...
Niste se jednom doveli u situaciju da vas zabrine nešto što je neko rekao, pa onda razmišljate o tome, ili vam je krivo što je to tako, što je morao tako da kaže, ali se nikad ne zapitate je li to što je taj neko rekao uopšte bitno da tome pridodate i mrvu pažnje, a kamoli da se brinete oko toga. Mana ljudske rase je što svi imaju moć komunikacije pa mogu da na nama razumljiv način iskažu svoja mišljenja koja se najčešće lažna, glupa, neutemeljena, bezvezna i tako to. To je isto kao da naš hrčak dobije moć govora... ali to ne znači da ćemo mi uvažavati sve što on kaže, i da ćemo tome pridavati veliku pažnju jer već znamo da hrčak nije dovoljno intelektualno napredan. Ili slučaj što mišljenja male djece ne uzimamo toliko ozbiljno... jer dijete je malo i ono ne zna. E takav slučaj imamo i sa većinom odraslih jedinki za koju se ne mora podrazumjevati da, ako su odrasle, da su i intelektualno napredovale.

Jedno vrlo rizično riješenje bi bilo da se ljudima ukinu lična, subjektivna mišljenja... da se samo govore činjenične stvari za koje se imaju vrlo jaki dokazi (princip na kojem radi nauka), ali je to rizično iz razloga što bi se možda spriječila mnoga napredna otkrića koja su došla kao posljedica pretpostavke za koju nismo imali dokaza.
Ali opet mislim da bi imali mnogo više pozitivnih nego negativnih stvari kada bi ukinuli mišljenja...

No uglavno, za ubuduće zapamtite da se ne morate brinuti oko svega što neko kaže. Samo se sjetite da je ta osoba najvjerovatnije na intelektualnom nivou jedne kokoši (u većini slučajeva nećete pogriješiti), te se samo slatko nasmješite i sa žaljenjem pogledajte tu osobu, a ni u kojem slučaju nemojte poklanjati pažnju tome što ta osoba kaže jer ona, na žalost svih nas, ima mogućnost komunikacije.

The meaning of life
http://themeaningoflife.blogger.ba
29/12/2012 17:26